De lekkerste pokebowl van Tilburg – by Reis met Lies

09
aug
2019

Ik ben gek op pokebowls. Sinds deze hype over is komen waaien uit Amerika, Bali of waar dan ook, eet ik ze het liefst op een warme zomerdag. Gezond, makkelijk, veel in te variëren en onwijs lekker! 

Deze keer besluit ik een pokebowl te bestellen bij Poke and More in Tilburg. Een zaakje dat het (volgens mij, gezien de drukte altijd) goed doet. Het gezellige restaurantje zit aan het Stadhuisplein maar je kunt je favoriete pokebowl natuurlijk ook thuis laten bezorgen. Ideaal wanneer je niet te veel tijd hebt of gewoon geen zin hebt om te koken. 
Bij Poke and More hanteren ze twee formaten pokebowls: small & medium. De medium pokebowl is écht voor de grote eter want ook in de small pokebowl zit voldoende. De prijs is ook prima, € 7,95 voor een eigen samengestelde small pokebowl en € 9,95 voor een medium (die dus echt groot is). 

Je kunt ook gaan voor een van de al samengestelde pokebowls maar ik kies liever zelf wat ik het lekkerste vind. Nadat je het formaat van je pokebowl hebt gekozen kun je je basis kiezen, ik ga voor sushirijst. Daarna kun je de proteïne kiezen en ik besluit voor verse zalm te gaan. Hierna kies je 4 of 6 ingrediënten, een dressing en 2 of 3 toppings. Je eigen creatie met de allerlekkerste ingrediënten dus. Ik ben heel erg benieuwd. 

Niet veel later wordt de pokebowl al bij me bezorgd. Nu woon ik ook in het centrum van Tilburg, maar toch. Ruim op tijd. Ideaal want ik kreeg al trek bij het uitzoeken van al dat lekkers.

De pokebowl ziet er heerlijk uit, is prima qua formaat en er is niet zuinig gedaan met de ingrediënten: dik pluspunt. Ook de smaak is fantastisch. Voldoende dressing (die overigens apart wordt geserveerd) en een ware smaakexplosie. Ook de hoeveelheid blijkt perfect. Qua prijs/kwaliteit dus helemaal perfect. Ik ben om. Deze ga ik gegarandeerd vaker bestellen!

bron