Poké and More, Tilburg – by Sugar & Spice

01
okt
2019

Als student heb je niet altijd evenveel zin om te koken. Weer die smerige keuken in, opzoek naar een goedkoop recept, niet te moeilijk, maar wel lekker. In mijn studentenhuis gaat daarom ook regelmatig de deurbel, waarna er vervolgens een tas vol eten overhandigd wordt. Toch doe ik het eigenlijk nooit, iets thuis laten bezorgen. Maar vandaag gaat daar verandering in komen, want ik heb echt geen zin om te koken.

Ik open de app van thuisbezorgd.nl en bekijk alle opties. Jeetje wat een keuzes, maar ook wel veel van hetzelfde. Hamburgers, pizza’s en wok-gerechten in overvloed. Na een paar minuten en twintig restaurants verder zie ik de optie sushi staan. Daar heb ik zin in! Al snel merk ik dat als ik wat variatie wil wel heel veel moet bestellen en er niet echt 1-persoons opties zijn. Toch maar weer even verder kijken. Na een kwartier heb ik vrijwel alle menukaarten gezien en nog kan ik geen besluit nemen. Ik overweeg zelfs even om toch naar de supermarkt te lopen en zelf te koken. Toch nog even bij de sushi kijken en daar zie ik Poké and More staan. Een poké bowl, dat is nou precies wat ik wil!

Je kunt kiezen uit standaard bowls die zij voor je hebben samengesteld of je kunt je eigen bowl samenstellen, ik ga voor dat laatste. Sushirijst als basis, en mijn favoriete ingrediënten bovenop: Zalm, edmame, wortel, komkommer, cashewnoten, mango en een pokédressing om het af te maken. Binnen een halfuur gaat mijn deurbel en kan ik beginnen aan mijn eerste thuisbezorgd ervaring. Als ik het tasje open zie ik een klein plastic bakje erin. Teleurgesteld haal ik het eruit, ik had inmiddels best wat honger en deze medium size noem ik eerder klein. Terwijl ik begin te eten merk ik dat er toch meer inzit dan ik eerst dacht. De rijst smaakt goed en de ingrediënten zijn vers. Ik geniet van he eten, maar het is op voordat ik er erg in heb. Volgende keer toch maar een large bestellen.

Gezien de thuisbezorgde bowl naar meer smaakte, besloot ik een aantal weken later het restaurant eens van binnen te bekijken. Aan de cityring op de hoek van de Kattenrug zit het kleine vrolijk uitziende restaurant. Als ik binnenstap is de helft van de tafels bezet. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het ziet er schoon uit. Ik neem plaats aan een tafeltje en bekijk de menukaart, die niets verschilt van de thuisbezorgd opties. Het personeel lijkt te weten dat hun klanten wat langer nodig hebben om een keuze te maken en komen na een tijdje de bestelling opnemen. Uiteraard ga ik dit keer voor een large optie. Het duurt even voordat ik de bowl krijg, dit keer niet in een plastic bakje maar in een mooie kom. Ook dit keer is het eten weer heerlijk en smaken de ingrediënten vers. Alhoewel de bediening niet heel snel is, ga ik hier zeker nog een keer terugkomen.

bron